Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la simptomele unui AVC
16.07.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1879

A crescut numărul pacienților care ajung la spital cu accident vascular cerebral. Mulți însă se prezintă târziu la medic, iar recuperarea devine foarte grea sau chiar imposibilă. Pentru a preveni aceste situații, șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Slatina vorbește despre simptomele unui accident vascular și spune că prezentarea la timp la spital este cea mai importantă pentru salvarea bolnavilor.


 Tot mai mulți olteni ajung la spital în urma unui accident vascular cerebral. Nu toți se prezintă însă la medic la timp, iar acest lucru face recuperarea imposibilă, pacientul rămânând cu sechele. Medicul neurolog Renică Diaconescu spune că mulți nu cunosc simptomele unui accident vascular cerebral, acest fiind și motivul pentru care ajung târziu la spital. Iată care sunt primele semne ale acestei afecțiuni medicale.
Șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina spune că se gândește la un program de informare a oamenilor privind simptomele, tratamentul și prezentarea la timp la spital.
Pacienții cu accident vascular cerebral ischemic pot beneficia de tratament de tromboliză la Spitalul din Slatina, numai dacă se prezintă la medic in primele ore de la producerea acestuia. Aici primesc, practic, o perfuzie prin care le este administrată substanța salvatoare care dizolvă cheagul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele.
Îngrijorător este că a scăzut vârsta de îmbolnăvire. Printre pacienții cu accident vascular cerebral se află tot mai mulți tineri cu vârste începând de la 35 de ani. Iar cauzele de îmbolnăvire sunt multe, respectiv alimentație nesănătoasă, stres, consum de alcool, odihnă insuficientă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE