Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vaccinul HPV și pentru băieți
28.05.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 200

Vaccinarea HPV la fetele cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani este în plină desfășurare, în județul Olt. Ministrul Sănătății a anunțat că imunizarea va fi extinsă și la băieți, pentru că ei sunt principalul vector de transmitere. În alte țări, campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin are loc atât la fetițe, cât și la băieți, pentru a stopa această boală care, anual, omoară mii de femei.


 Se extinde campania de vaccinare HPV. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat ieri că a făcut deja propuneri pentru ca și în România să fie vaccinați și băieții, așa cum se întâmplă deja în alte țări.
„Declar cu mândrie că mi-am vaccinat fetița în a doua zi de când vaccinurile au fost distribuite către DSP-uri şi medicii de familie, asta după ce am înscris-o pe listă în urmă cu un an şi jumătate. Sper să ajung să-mi vaccinez şi băieţelul. El are 8 ani acum şi, cu toată încrederea, aşa cum mi-am vaccinat fetiţa, îmi voi vaccina şi băieţelul. Am iniţiat solicitările către inspectoratele şi comisiile de specialitate pentru a extinde indicațiile atât ca vârstă și ca adresare, să fie și baieții și fetele de alte vârste în programul de vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Medicul de familie Dorian Costescu spune că acțiunea de imunizare a fetițelor împotriva cancerului de col uterin merge foarte bine la nivelul orașului. El crede că același succes l-ar avea și vaccinarea băieților, cei care transmit, de fapt, acest virus.
În acest an, la medicii de familie din țară au ajuns 40 de mii de doze de vaccin HPV şi mai sunt așteptate alte 90 de mii, până la sfârşitul anului. În județul Olt, au fost solicitate 786 de doze, iar o bună parte din doze au fost deja realizate. Reprezentanții DSP Olt spun că sunt zeci de noi solicitări și pentru anul acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE