Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medic infecționist despre COVID: „Intrăm în colaps“
14.10.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2576

Situația privind numărul cazurilor de coronavirus devine tot mai gravă la nivelul întregii țări. Medicii din Slatina au previziuni sumbre pentru următoarele luni: spitalele din Olt riscă să intre în colaps. Și asta pentru că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă și nici în secțiile pentru tratarea bolnavilor de COVID.


De câteva zile, la Spitalele din județul Olt nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă și nici în secțiile pentru tratarea pacienților de COVID. Asta în timp ce numărul cazurilor confirmate și cel al deceselor crește de la o zi la alta. În această situație, medicii se văd neputincioși și spun că nu mai este mult până când spitalele vor intra în colaps.
60 de pacienți sunt internați la sectorul COVID de la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu forme ușoare și medii spre grave. Cel mai tânăr pacient COVID din Olt a fost un bebeluș de câteva luni.
O situație gravă o reprezintă faptul că mulți dintre pacienții infectați ajung târziu la spital. Unii confundă simptomele cu cele de răceală și se tratează acasă în speranța că le trece.
Principalele simptome pentru coronavirus sunt febră, tuse, frisoane, lipsa aerului. Cei care au doar simptome precum pierderea gustului și mirosului au o formă ușoară de COVID, însă persoanele cărora le transmit boala pot face complicații severe.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE