Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai multe teste COVID-19 în laboratorul Spitalului Slatina
24.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 994

Se mărește capacitatea de testare pentru COVID-19 a Laboratorului Spitalului Județean de Urgență Slatina. În curând, laboratorul va putea face 200 de teste pe zi, față de 100 câte lucrează în prezent. Sunt testați zilnic, angajați ai spitalului dar și pacienții, încă de la internarea în unitatea medicală.


Zilnic, medici, asistente, infirmiere, brancardieri dar, mai ales, pacienții care se internează la Spitalul Județean de Urgență Slatina, sunt testați pentru COVID-19. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical nu este suficientă, spune conducerea spitalului și este nevoie și de alte măsuri suplimentare.
Numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta, iar managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, spune că pacienții nu trebuie să se teamă de spital, ci să apeleze cu încredere atunci când au o urgență.
De luna viitoare va crește capacitatea de testare a laboratorului Spitalului Județean de Urgență Slatina. Se va dubla numărul de teste făcute zilnic, astfel răspândirea coronavirusului în cadrul unității medicale va fi și mai bine ținută sub control.
Achiziția Laboratorului COVID-19 de la Spitalul Slatina, în valoare de un milion de lei, a fost asigurată de Consiliul Județean Olt. Laboratorul va putea fi folosit și pentru depistarea altor tipuri de afecțiuni medicale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020