Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de pacienţi înțepaţi de căpușe
01.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 508

Crește numărul cazurilor de pacienţi afectaţi de înțepături de căpușe. Peste 200 de persoane, adulți și copii, au ajuns la spital, în ultima perioadă, din această cauză. Specialiștii atrag atenția că înțepătura este foarte periculoasă. Poate provoca Boala Lyme, sau boala cu o mie de fețe, care, în unele cazuri, duce la paralizie.


Atenție la căpușe! În această perioadă, crește numărul înțepăturilor produse de aceste insecte care sunt prezente în zonele cu multă vegetație, cu umezeală, dar pot apărea și în parcuri, grădini sau în apropierea locuințelor. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt spun că, în ultima perioadă, au fost înregistrate peste 200 de cazuri, cele mai multe dintre ele în luna iunie.
Printre cei care au ajuns la spital se află și foarte mulți copii. De aceea, cadrele medicale recomandă folosirea spray-urilor care țin căpușele la distanță, dar și purtarea unor haine adecvate.
Boala Lyme, care mai este cunoscută și ca Borellioza, sau boala cu o mie de fețe, este o afecțiune medicală foarte periculoasă, provocată de înțepătura de căpușă. Ea dă diferite simptome, asociate altor boli, printre acestea fiind și paralizia.
De aceea medicii recomandă ca în cazul în care găsiți o căpușă pe piele să nu o extrageți acasă, pentru că este riscant, iar resturi din aceasta pot rămâne în piele. Trebuie să mergeți la spital, pentru ca insecta să fie îndepărtată de un cadru medical.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020