Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Purtăm masca de protecție și afară!
01.07.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4498

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.


Folosirea substanțelor dezinfectante pe bază de clor și alcool este foarte importantă împotriva coronavirusului. Însă masca de protecție și păstrarea distanței de siguranță sunt esențiale, spun medicii specialiști. Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Slatina insistă ca toți oamenii să poarte mască, pentru că doar așa putem scăpa de virusul periculos Sars-Cov-2.
Pe stradă, cei mai mulți nu poartă masca de protecție. Spun că le este prea cald, nu pot să respire sau că nu consideră necesar, atâta timp cât păstrează distanță față de ceilalți oameni.

Purtarea măștii de protecție pe stradă este la fel de importantă ca și în interior. Chiar dacă afară, masca nu este obligatorie, medicii infecționiști sunt de altă părere. Ei spun că distanțarea nu este suficientă, dacă cineva tușește sau strănută.
În Olt, peste 230 de persoane au fost confirmate cu Coronavirus. Nu au respectat măsurile de protecție, spun medicii. Altfel, ar fi putut evita îmbolnăvirea.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020