Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Coronavirusul se transmite la copii!
26.06.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 968

Coronavirusul se transmite foarte ușor de la adult la copil. Medicii infecționiști le transmit părinților să își ia toate măsurile de prevenție împotriva acestui virus, întrucât în multe dintre cazurile în care unul dintre părinți a fost infectat, boala a ajuns și la copii.


Coronaviruslul ne pândește peste tot, indiferent de vârstă. De la tineri perfect sănătoși la bătrâni cu diferite afecțiuni medicale și chiar copii mici. Oameni de toate vârstele s-au infectat de la începutul pandemiei, iar medicii infecționiști trag un semnal de alarmă și le transmit tuturor că nu este de glumă cu acest virus periculos - Sars-Cov-2. Se răspândește rapid, chiar dacă în multe cazuri, pacienții sunt asimptomatici.
Într-un pericol foarte mare sunt și copii, spune șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, medicul Marius Ionescu.
Cel mai mic copil cu COVID-19 în Olt a fost un bebeluș, care a fost confirmat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Tot la Slatina au mai fost internați un copil de 9 ani și altul de 12, confirmați cu coronavirus. Unii dintre copii nu au prezentat simptome, iar vestea bună este că toate cazurile au fost vindecate și nu au apărut complicații.
Medicii infecționiști de la Spitalul Slatina spun că, până în prezent, nu s-au confruntat cu reinfectări și speră să nici nu apară astfel de situații. Toți pacienții vindecați și-au revenit complet, iar în perioada internării au răspuns bine tratamentului. Tot ce le rămâne de făcut, atât lor cât și tuturor celorlalți oameni, este să se ferească pe cât posibil de temutul virus Sars-Cov-2.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020