Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dosar penal la Ambulanță, COVID-19 la Spital
28.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1449

Încă o asistentă și un pacient de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost confirmați cu coronavirus. Asistenta lucrează în Blocul Operator, iar pacientul este de pe Secția Boli Infecțioase. Între timp, la Ambulanța Olt a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce 20 de angajați s-au infectat cu COVID-19.


O asistentă medicală din Blocul Operator al Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost confirmată, astăzi, cu noul coronavirus. Ea a fost depistată, în urma testării întregului personal medical din Blocul Operator. Decizia conducerii spitalului de a-i testa pe cei din secție a fost luată întrucât soțul unei infirmiere de aici este asistent al Ambulanța Olt și a fost confirmat cu COVID-19.

„Din cele 65 de teste efectuate pentru angajații Blocului Operator și secția Cardiologie, testul unei asistente medicale din cadrul Blocului Operator s-a confirmat pozitiv. Asistenta este asimptomatică și contact cu o rudă a unui angajat pozitiv din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt“, apare în comunicatul Spitalului Slatina.
Cea de-a doua persoană cu coronavirus confirmată tot astăzi este un pacient internat pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului din Slatina, care prezenta simptome specifice noului coronavirus.
Între timp, la Ambulanța Olt a fost deschis un dosar penal, în care se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Sunt vizați, atât reprezentanții serviciului care nu ar fi făcut triajul zilnic al angajaților, dar și asistenta din Mioveni, care și-a infectat colegii.

 

„DSP Olt a efectuat o anchetă epidemiologică, în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID-19, în contextul în care Serviciul Județean de Ambulanță Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. De asemenea, s-a mai constat că o salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru, începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul SJA să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, se arată în documentul remis de procurori.
Astăzi, numărul celor confirmați cu COVID-19 în Olt a ajuns la 80. Vești bune vin însă de la Piatra Olt, unde toți angajații primăriei au fost testați, după ce o colegă fost depistată pozitiv. În cazul lor, rezultatele au ieșit negative.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020