Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Își așteaptă primele de risc
26.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 401

Angajații din Sănătate care se află în prima linie în lupta cu COVID-19 își așteaptă banii promiși de președintele Klaus Iohanis. Este vorba despre o primă de risc, în valoare de 2.500 de lei pe lună. În Olt, sute de cadre medicale se află pe lista celor care vor fi recompensați pentru că ajuta la tratarea bolnavilor de COVID-19.


Sute de angajați de la spitalele din Slatina și Caracal, Serviciul Județean de Ambulanță Olt, ISU și Direcția de Sănătate Publică Olt așteaptă să își primească sporul de risc promis de președinte. La Spitalul Slatina, se încadrează pentru această primă angajați din mai multe secții medicale.
Și angajații de la Ambulanță își așteaptă prima de risc.
Dacă pentru lunile mai și aprilie, banii vin de la Uniunea Europeană, pentru luna martie fondurile vor fi alocate printr-un parteneriat între Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Personalul medical este cel mai expus riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Ei sunt în prima linie a luptei, intră primii în contact cu pacienții și îi tratează pentru această infecție periculoasă. Potrivit statisticilor, aproape un sfert dintre bolnavii de COVID-19 din România sunt cadre medicale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020