Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Consultații online, pacienți în siguranță
26.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 185

Consultații la distanță, pe Messenger sau WhatsApp. Așa se desfășoară acum unele controale medicale, din cauza pandemiei de coronavirus. Majoritatea părinților îi contactează pe medicii de familie și le cer sfatul prin telefon, dacă cel mic are o problemă medicală, iar aceasta nu reprezintă o urgență. Cei care necesită totuși o consultație la cabinet se prezintă obligatoriu cu masca de protecție și păstrând regulile de protecție pentru COVID-19.


Dacă înainte, cabinetele medicilor de familie erau luate cu asalt de părinți cu copii de toate vârstele, în perioada pandemiei de coronavirus, numărul prezentărilor a scăzut la jumătate. Faptul că cei mici nu mai merg în colectivitate se reflectă în statisticile medicilor pediatri. Între 40 și chiar 70 de copii erau consultați, zilnic, numai la un singur cabinet medical din Slatina. Acum, numărul lor a ajuns la jumătate sau chiar mai puțin.
Multe dintre consultații se desfășoară online, cu ajutorul aplicațiilor Messenger sau WhatsApp. Astfel, în cazul copiilor care nu au nevoie urgentă de îngrijiri medicale, părinții îi contactează pe medici și descriu simptomele sau chiar trimit o fotografie cu vreo contuzie suferită de cel mic acasă, la joacă, și întreabă ce tratament să îi administreze.
Toate cabinetele medicale au reguli stricte împotriva COVID-19. Atât personalul medical, dar și pacienții poartă mască de protecție. Așteptarea are loc în afara clădirilor și nu pe holuri, cum se obișnuia înainte, se păstrează distanța de siguranță și se face dezinfecția mâinilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020