Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se extinde focarul de COVID-19 de la Ambulanță
25.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 876

A crescut numărul cazurilor de COVID-19 în focarul de la Ambulanța Olt. Încă o persoană a fost confirmată, astăzi, cu infecția noului coronavirus. Este vorba despre soția unui angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În total, 20 de cadre de la Salvare au fost confirmate, dar și un jandarm, soția și cei doi copii ai acestora.


Autoritățile din Olt au raportat, astăzi, un nou caz de coronavirus în județ. Soția unui angajat al Serviciului de Ambulanță a fost și ea depistată pozitiv. Astfel, numărul celor infectați ajunge la 76, dintre care, 20 sunt angajați la Ambulanță.
„De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt a fost înregistrat un singur caz de infectare cu virusul SARS-COV-2, contact de familie a unui caz confirmat anterior, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt“, apare într-un comunicat de presă.
Focarul de la Ambulanța Olt a izbucnit de la o asistentă din Mioveni, județul Argeș, care lucrează la Slatina. Ea este primul caz confirmat, ulterior virusul ajungând și colegii ei de pe tură.
Între timp, la Ambulanța Olt au fost luate măsuri pentru limitarea extinderii focarului de COVID-19, după ce 36 de angajați, fie au fost confirmați fie sunt contacți și se află în izolare la domiciliu.
O parte dintre ambulanțe au fost rearondate, provizoriu, în clădirea de la Evidența Persoanelor, pusă la dispoziție de Consiliul Județean. Este vorba despre echipaje de la substațiile Balș, Drăgănești și Scornicești, care au venit în sprijinul colegilor de la Slatina. De asemenea, personalul de la Ambulanța Tufeni au fost rearondat la Serviciul de Ambulanță Slatina, tot provizoriu. Astfel, echipajele pot interveni la solicitări, în tot județ.
Alte trei cazuri de COVID-19 sunt confirmate în familia unui jandarm, din Slatina, după ce soția, asistentă la Salvare, l-a infectat atât pe acesta, cât și pe cei doi copii ai lor.
În urma acestei situații, la nivelul Jandarmeriei Olt a început o anchetă epidemiologică. Au fost identificați 12 jandarmi ce au intrat în contact cu colegul depistat pozitiv, la toți fiindu-le recoltate probe, iar rezultatele sunt așteptate zilele acestea.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020