Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lucrări ample la Pneumologie
24.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 498

Sunt lucrări de modernizare capitală la Secția de Pneumologie din Scornicești, unde vor fi reabilitate două dintre etajele clădirii. Imobilul nu a mai beneficiat de astfel de reparații niciodată, din 2003, de când secția funcționează acolo. În prezent se fac demersuri și pentru achiziționarea unor echipamente medicale noi.


Se lucrează intens la etajul trei al Secției de Pneumologie de la Scornicești. Muncitorii refac totul, de la saloane, hol, cabinete medicale și băi, pentru a îmbunătăți condițiile hoteliere pentru pacienți, dar și pentru desfășurarea în mai bune condiții a actului medical. Secția nu a mai beneficiat de astfel de lucrări capitale niciodată, spune medicul șef, Alin Rusu.
Dacă înainte, pe tot etajul exista o singură toaletă pentru pacienți, după reabilitare, fiecare salon va avea grup sanitar propriu. De asemenea, paturile și mobilierul vor fi noi.
Etajul 1 al Secției de Scornicești a fost reabilitat în 2009, odată cu parterul clădirii. Acum și acestea necesită unele reparații, astfel că după reabilitarea celor două etaje, respectiv 2 și 3, muncitorii se vor muta la primul etaj, pentru a continua lucrările de modernizare. Totodată, se fac demersuri pentru achiziționarea a două aparte medicale performante.
Secția are 84 de paturi, mereu ocupate de pacienți, iar medicul șef spune că adresabilitatea este în continuă creștere. Întreaga investiție, atât pentru reabilitare, cât și pentru echipamentele medicale, se ridică la aproape 3 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Județean Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020