Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de olteni cu TBC
10.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3735

Oltul se află în topul județelor cu cei mai mulți bolnavi de tuberculoză. Sute de pacienți sunt în evidența Secției de Pneumologie de la Scornicești, iar medicii spun că numărul cazurilor este în creștere. Îngrijorător este că mulți pacienți ajung târziu la spital, spune medicul Alin Rusu, șeful Secției de la Scornicești.


Tuberculoza lovește tot mai multe persoane. În județul Olt, sute de oameni sunt diagnosticați cu această boală și beneficiază de tratament, fie acasă, fie se află internați la Secția de Pneumologie de la Scornicești. Medicul Alin Rusu a vorbit astăzi despre situația pacienților cu TBC din județ.
În fiecare an, sunt depistate multe cazuri noi, pacienții fiind tratați la Secția de Pneumologie din Scornicești.
Simptomele debutează cu tuse și nu trebuie ignorate, avertizează medicii specialiști. Mulți pacienți fac această greșeală și încearcă să se trateze acasă, după ureche. Cadrele medicale îi sfătuiesc să nu mai aștepte atât de mult și să meargă la o consultație de specialitate imediat cum observă următoarele simptome.
Tratamentul pentru tuberculoză este gratuit. Boala se transmite foarte ușor și poate recidiva, dacă bolnavii nu sunt atenți la stilul de viață pe care îl adoptă, după terminarea tratamentului.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Tânără de 18 ani, ucisă pe trecere

Sfârșit tragic pentru o tânără de 18 ani, din localitatea Coteana. Ea și-a pierdut viața, seara trecută, după ce a fost lovită de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Șoferul le-a spus polițiștilor că nu avea viteză mare și a observat-o târziu pe tânăra care se angajase în traversare. Medicii și paramedicii de la SMURD au resuscitat-o timp de o oră, în speranța că o pot salva victima. Din păcate, nu au mai putut face nimic pentru ea.
18 Feb 2020

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020