Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mii de olteni, vaccinați împotriva gripei
01.11.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 141

Campania de vaccinare antigripală din acest sezon este în plină desfășurare. Până în prezent, peste 5.000 de persoane au fost imunizate, iar medicii îi așteaptă la cabinete și pe restul, care doresc să se protejeze de virusul gripal. Direcția de Sănătate Publică Olt așteaptă în luna noiembrie noi doze de ser. Și cum numărul virozelor este în creștere, medicii recomandă imunizarea, pentru că este cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirii.


Cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal a fost epuizată de Direcția de Sănătate Publică Olt. Dozele au fost distribuite medicilor de familie din județ, care au reușit până în prezent imunizarea a peste 5.000 de persoane. Un lucru bun, spun reprezentanții DSP Olt, având în vedere că numărul virozelor este în continuă creștere.
DSP Olt recomandă o serie de măsuri, pentru evitarea extinderii virozelor. Cea mai importantă este prezentarea la medic, după primele simptome de boală, ci nu administrarea de tratament după ureche.
Reprezentanții DSP Olt spun că la persoanele vulnerabile, adică la gravide, copii, bătrâni și cei care suferă de afecțiuni medicale cronice, vaccinarea este foarte importantă. Anul trecut, în Olt au fost diagnosticate cu gripă 179 de persoane, dintre care opt au decedat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE