Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pericolul înțepăturilor de țânțari
25.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 170

Nu doar căpușele sunt periculoase, în această perioadă. Și înțepăturile de țânțari pot avea urmări grave, dacă aceștia poartă virusul West Nile. Anul trecut, patru oameni au murit din această cauză, iar alți 20 au fost internați în spital cu meningită, provocată de infecția cu virusul ucigaș. Specialiștii DSP Olt recomandă populației să se ferească de înțepăturile acestor insecte periculoase.


Este invazie de țânțari! În ultima perioadă, tot mai multe persoane au ajuns la medic din cauza înțepăturilor acestor insecte. Medicii avertizează că sunt țânțari care sunt purtători ai virusului West Nile, iar înțepătura acestora este foarte periculoasă. Ea poate provoca meningită, encefalită sau meningo-encefalită și, în cele din urmă, deces. Anul trecut, în județul Olt, patru oameni au murit din cauza virusului West Nile.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au explicat cum putem împiedica țânțarii să se înmulțească în preajma noastră, dar și cum putem evita înțepăturile acestora.
Ca măsuri pentru răspândire a țânțarilor în cartierele de blocuri, trebuie, în primul rând, evacuată apa din subsoluri, întrucât aceasta favorizează apariția insectelor. Apoi, este important să renunțăm la păstrarea apei în butoaie în curte și să îndepărtăm în permanență gunoaiele menajere în care se pot adăposti țânțarii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE