Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Luni de așteptare pentru investigații vitale
23.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 166

Chiar și șase luni așteaptă un pacient pentru o investigație RMN sau un Computer Tomograf, în județul Olt. S-a ajuns aici pentru că numărul solicitărilor a crescut, iar bugetul alocat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate a rămas același. Pentru a rezolva această problemă, reprezentanții CAS Olt au cerut suplimentarea bugetului. Se încearcă reducerea timpului de așteptare de la șase luni la o lună, cel mult două.


Situație incredibilă în sistemul de sănătate. Pentru investigații medicale gratuite urgente, de care depinde viața multor pacienți, aceștia sunt nevoiți să aștepte chiar și jumătate de an. Se întâmplă acest lucru pentru că banii alocați de Casa de Asigurări de Sănătate sunt insuficienți. Sumele se termină rapid, în primele zile ale fiecărei luni, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte mult și bine până le vine rândul și pot face, fără să plătească un RMN sau un Computer Tomograf. CAS Olt a solicitat o sumă mai mare pentru a putea oferi servicii medicale unui număr cât mai mare de solicitanți.
Reprezentanții CAS au solicitat majorarea bugetului pentru a reduce timpul de așteptare pentru investigațiile RMN și CT de la șase luni, cât este acum, la o lună, cel mult două.
Și anul trecut, cei de la Casa de Sănătate au solicitat un buget mai mare pentru investigații medicale, însă au primit tot sume mici. Problema ar putea fi rezolvată anul acesta, întucât reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate s-au arătat receptivi în soluționarea acestei probleme.
Totodată, reprezentanții CAS Olt și-au propus o reorganizare a sistemului investigațiilor gratuite, pentru reducerea numărului de pacienți aflați pe lista de așteptare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020