Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pacienți cu accident vascular, salvați la Slatina
16.05.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 465

Ministerul Sănătății a alocat banii necesari primelor 15 intervenții pentru pacienții care au suferit un accident vascular cerebral și care vor beneficia de tromboliză la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Primii pacienți vor beneficia de intervenția salvatoare cel mai probabil în luna iunie, după ce se va încheia specializarea cadrelor medicale în acest sens.


Implementarea programului de tromboliză la nivelul Spitalului Slatina a intrat în linie dreaptă. Este vorba despre o intervenție care și-a dovedit eficiența în multe unități medicale, pacienții cu accidente vasculare care au beneficiat de tratament fiind recuperați. O substanță administrată în primele ore de la declanșarea atacului cerebral este soluția propusă de un medic neurolog slătinean. Renică Diaconescu a făcut demersuri la Ministerul Sănătății pentru finanțarea programului.
Pentru început, 15 pacienți pot beneficia de acest tratament, iar primele intervenții în Spitalul Județean de Urgență Slatina vor fi făcute la mijlocul lunii iunie. Renică Diaconescu, coordonatorul acestui program, a explicat cine are prioritate pentru această terapie.
La începutul lunii iunie, medicii din secția neurologie și serviciul UPU Slatina se vor perfecționa pentru această nouă terapie, într-un stagiu de pregătire la Craiova.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Povestea din spatele unui copil de 10

Județul Olt a devenit o pepinieră a facultăților de renume din țară și din străinătate, prin minunații copii care reușesc să obțină performanțe școlare de excepție. Maria este un astfel de exemplu, după ce a luat 10 pe linie la toate materiile, inclusiv la BAC. Tânăra a făcut multe sacrificii, iar, ca o încununare a efortului depus, visul ei a devenit realitate, fiind deja admisă la Universitatea Politehnică din București.
03 Iul 2020