Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șase focare de varicelă, în Olt
15.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 268

Șase focare de varicelă sunt în evoluție, la mai multe grădinițe, școli și licee din județul Olt. Cei mai multe cazuri au fost înregistrate la unități de învățământ din Slatina, iar restul în localitățile Balș și Rusănești, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt. Copiii diagnosticați cu varicelă au forme ușoare de boală și au fost izolați la domiciliu, în timp ce clasele în care aceștia învață au fost curățate și dezinfectate.


Peste 100 de copii din județul Olt s-au îmbolnăvit de varicelă, de la începutul anului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că toți au forme ușoare de boală, iar copiii nu au fost imunizați. Cele mai multe cazuri înregistrate au fost la Slatina.
Un al șaptelea focar de varicelă, înregistrat la începutul anului, a fost închis ieri, spun reprezentanții DSP Olt. Vaccinul împotriva varicelei se găsește în farmacii, contracost. Medicii recomandă efectuarea a două doze, pentru o protecție cât mai bună împotriva bolii.
Pentru a limita extinderea îmbolnăvirilor, DSP Olt a dispus izolarea la domiciliu a tuturor copiilor bolnavi și suspecți că ar avea această boală, supravegherea colectivității de personalul din cabinetele medicale școlare și curățenia și dezinfecţia curentă a claselor.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE