Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Varicela afectează tot mai mulți copii
01.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 224

100 de copii au fost diagnosticați cu varicelă, în județul Olt, de la începutul anului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt spun că numărul cazurilor este mai mare, față de aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea copiilor nu au fost vaccinați împotriva acestei boli.


Val de copii cu varicelă în județul Olt. De la începutul anului și până în prezent, aproape 100 de elevi și preșcolari au fost diagnosticați cu această boală. Cele mai multe cazuri au fost în Slatina, la licee și grădinițe. Medicul de familie Dorian Costescu spune că în fiecare săptămână, la cabinetul său, au fost înregistrate cazuri de varicelă.
În toate situațiile, medicii au dispus tratarea și izolarea copiilor la domiciliu, iar sălile de clasă au fost curățate și dezinfectate. Varicela este o boală chinuitoare pentru copiii mici, și chiar periculoasă pentru cei mari, care sunt predispuși la complicații.

Vaccinul împotriva varicelei se găsește în farmacii. Medicii recomandă administrarea a două doze, pentru o protecție cât mai bună.
Ca măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii, medicii recomandă curățenia și dezinfecția curentă a sălilor în care copiii își desfășoară activitatea, aerisirea claselor și evitarea contactelor copiilor bolnavi cu restul colectivității.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019