Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai mulți olteni cu urgențe stomatologice
27.03.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1428

Cabinetul de Stomatologie în regim de urgență de la Spitalul Județean din Slatina, singurul din județul Olt cu program non-stop, este luat cu asalt de pacienți. Zeci de cazuri sunt înregistrate aici, atât ziua, cât și noaptea, iar pacienții vin din întreg județul. Medicii spun că afecțiunile stomatologice sunt tot mai frecvente, iar principala problemă o reprezintă lipsa igienei.


Pacienți cu dureri insuportabile de măsea, cu abcese, sau cu alte afecțiuni grave vin în număr mare la cabinetul de Stomatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. Potrivit medicului Andreea Dumitrescu, adresabilitatea este în continuă creștere. În fiecare an, peste 5.000 de pacienți ajung aici.
Sunt zile în care numărul prezentărilor în regim de urgență ajunge la 20. Nici noaptea nu sunt mai puține cazuri. Între 10 și 15 persoane vin la cabinetul de Stomatologie cu afecțiuni grave. Medicul specialist spune că sunt și situații când unii pacienți sau aparținători creează probleme. Nu înțeleg că serviciul este unul de acordare a primului ajutor, care nu presupune extracții și nici plombarea cariilor.
Stomatologii atrag atenția că prevenirea este mult mai importantă și mai simplă decât tratamentul. În unele cazuri, afecțiunile stomatologice pot fi foarte periculoase.
Lipsa igienei, a informării sau nepăsarea pot provoca probleme mari cu dantura. Unii pacienți dintre cei care ajung la urgențe nu au mai trecut niciodată pe la un cabinet stomatologic.
Cabinetul Stomatologic de la Spitalul Slatina este dotat cu aparatură și echipamente moderne. Medicii spun că nu le lipsește nimic. În plus, dacă până acum câțiva ani, cazurile mai complicate erau trimise la spitale din Craiova sau București, în prezent pot fi rezolvate la Serviciul de Chirurgie Buco-Maxilo Facială din cadrul Spitalului Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Starea tehnică a mașinilor, la control

Zeci de mașini au fost controlate, astăzi, de polițiștii Biroului Rutier Slatina și de reprezentanții Registrului Auto Român. Aceștia au acționat în două localități din județ, unde au verificat starea tehnică a vehiculelor, încercând să prevină în acest fel accidentele de circulație. În doar câteva ore, au fost reținute mai multe certificate de înmatriculare și permise de conducere, iar șoferii au primit termen de remediere a problemelor găsite la mașini.
19 Feb 2020