Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campanie de prevenire a cancerului, la sate
26.03.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 76

Campania pentru depistarea cancerului de col uterin în mediul rural are succes. Medicii specialiști de la Spitalul Slatina, spun că, după ce la ultima acțiune desfășurată în câteva comune, adresabilitatea a fost mare, vor relua acest demers. Printre paciente au fost și câteva femei care le-au spus medicilor că nu au făcut un control ginecologic de aproape 30 de ani. O parte dintre ele au fost depistate cu cancer în stadiul IV.


Programul național pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin a fost prelungit cu încă cinci ani. Toate femeile pot fi face gratuit această analiză, iar medicii le încurajează, pentru că un simplu test le poate salva viața. După ce la ultima campanie în mediul rural, adresabilitatea a fost mare, specialiștii vor să reia acțiunea.
Femeile din mediul rural ajung greu la medic. Majoritatea nu au posibilități financiare sau nu își fac timp pentru ele. De aceea, medicii vor să meargă ei în satele din județ, pentru a le testa gratuit pe femei.
Medicii spun că au fost șocați, după ce au descoperit că unele paciente nu au făcut control ginecologic de când au născut, adică de zeci de ani. O parte dintre ele au fost depistate cu cancer.
De la începutul anului și până în prezent, la cabinetul de Planning Familial din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost testate 300 de femei. În câteva cazuri au fost depistate probleme, iar pacientele au fost trimise la Ginecologie pentru investigații amănunțite.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019