Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Jocuri politice pe sănătatea oltenilor
19.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 831

Spitalele Județene rămân sub coordonarea Ministerului Sănătății până în luna septembrie, în urma unei ordonanțe de urgență emise recent de executiv. Este o decizie incorectă, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, după ce a explicat cât au investit autoritățile județene în ultimii ani, pentru sănătatea oltenilor.


După ce Consiliul Județean Olt a alocat zeci de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slatina, instituția sanitară a fost păstrată sub coordonarea Ministerului Sănătății, până în luna septembrie. Decizia Guvernului a fost luată printr-o ordonanță de urgență și a fost contestată dur de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
Dacă vrea să dețină controlul asupra spitalelor județene, atunci Ministerul Sănătății ar trebui să le și finanțeze. Iar criteriile după care s-au făcut schimbări în conducerea mai multor unități medicale din țară sunt inadmisibile, a mai spus Marius Oprescu.

Până acum, Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean Slatina doar 65 de măști și 15 litri de soluție dezinfectantă, alături de pliante informative legate de COVID 19. Toate celelalte cheltuieli cu materialele de protecție, substanțele biocide și amenajarea laboratorului de testare pentru coronavirus au fost finanțate de Consiliul Județean Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE