Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Jocuri politice pe sănătatea oltenilor
19.05.2020
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 766

Spitalele Județene rămân sub coordonarea Ministerului Sănătății până în luna septembrie, în urma unei ordonanțe de urgență emise recent de executiv. Este o decizie incorectă, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, după ce a explicat cât au investit autoritățile județene în ultimii ani, pentru sănătatea oltenilor.


După ce Consiliul Județean Olt a alocat zeci de milioane de lei pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență Slatina, instituția sanitară a fost păstrată sub coordonarea Ministerului Sănătății, până în luna septembrie. Decizia Guvernului a fost luată printr-o ordonanță de urgență și a fost contestată dur de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
Dacă vrea să dețină controlul asupra spitalelor județene, atunci Ministerul Sănătății ar trebui să le și finanțeze. Iar criteriile după care s-au făcut schimbări în conducerea mai multor unități medicale din țară sunt inadmisibile, a mai spus Marius Oprescu.

Până acum, Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean Slatina doar 65 de măști și 15 litri de soluție dezinfectantă, alături de pliante informative legate de COVID 19. Toate celelalte cheltuieli cu materialele de protecție, substanțele biocide și amenajarea laboratorului de testare pentru coronavirus au fost finanțate de Consiliul Județean Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020