Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se centralizează „găurile” din bugetele primăriilor
25.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 133

Consiliul Județean centralizează situațiile venite de la primăriile din Olt, legate de banii necesari salarizării și mai ales indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap. Conducerea instituției va solicita o întâlnire cu ministrul Finanțelor, pentru a cere sumele de care e nevoie pentru acoperirea acestor cheltuieli.


Indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile însoțitorilor sunt cheltuielile care creează cele mai mari probleme primarilor din județ. De anul acesta, sumele necesare trebuie alocate din bugetele locale, însă în unele primării nu sunt bani suficienți. De aceea, Consiliul Județean va analiza situația financiară a fiecărei localități.

Când vor avea toate cifrele centralizate, șefii județului vor merge la Ministerul Finanțelor Publice, să ceară o rectificare bugetară în baza sumelor reale, calculate pentru fiecare primărie în parte.

Pe parcursul anului, majoritatea primăriilor din județ au raportat o creștere a numărului indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor pentru însoțitorii lor.  

CJ Olt buget
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020