Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: percheziții la o grupare de proxeneți
11.11.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3564

Percheziții, în această dimineață, în Olt, respectiv la Potcoava, și în alte 7 județe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane. Traficanții ar fi recrutat chiar din închisoare mai multe tinere pe care le-ar fi convins să se prostitueze.


23 de percheziții domiciliare au fost făcute în această dimineață de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Craiova în județele: Olt, Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Sibiu și Vâlcea pentru destructurarea unei rețele de trafic de persoane și proxenetism. În Olt, descinderile au avut loc în orașul Potcoava.
În rețea ar fi implicat și Alex Bodi, iubitul Biancăi Drăguşanu, la locuința sa având loc una dintre percheziții.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2011, suspectul principal în acest dosar, în timp ce se afla în penitenciar, împreună cu alți trei deținuți, a folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția. Astfel, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.
„În cele mai multe cazuri, victimele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării“, apare în comunicatul DIICOT.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, dar și pe teritoriul altor state europene. După ce erau transportate în străinătate, victimele care refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violențe extreme, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistență.
„Au fost și situații în care făptuitorii nu au mai reușit să dețină controlul asupra victimelor, chiar și după aplicarea unor corecții fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din țară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituție“, se mai arată în comunicatul DIICOT.

O mare parte din sumele de bani obținute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din țară și din străinătate.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au fost conduse, în vederea audierii, 18 persoane.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

CAO deschide noi șantiere la Slatina și în județ

Lucrările începute de Compania de Apă Olt pe strada Vintilă Vodă din Slatina, privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vor continua pe mai multe străzi din municipiu. De luna viitoare se va lucra pe alte două străzi, tot în partea de jos a orașului. În paralel, în cadrul aceluiași proiect, CAO va deschide șase șantiere în orașe și comune din județ, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.
07 Iun 2021