Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Trimiși în judecată pentru mită
16.10.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4520

14 inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru mită în vederea obținerii permisului de conducere. O parte dintre aceștia au încercat să mituiască polițiști de la Serviciul Rutier Olt, pentru a scăpa de infracțiunile comise în trafic.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpați, în trei cauze penale distincte, în care cercetările au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție Olt. Două dintre cauzele penale privesc infracțiuni de corupție în legătură cu facilitarea promovării examenului de obținere a permisului de conducere, iar cea de-a treia face referire la o infracțiune de dare de mită.
Carton: Comunicat DGA
„Trei dintre inculpați, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor trei inculpați, au pretins și primit de la ceilalți 5 inculpați sume de bani cuprinse între 100 și 600 euro pentru a interveni pe lângă funcționari publici din cadrul mai multor servicii…..în scopul facilitării promovării examenului de obținere a permisului auto – proba practică, precum și îndeplinirii formalităților necesare înmatriculării unor autovehicule și urgentarea înmatriculării“, apare în comunicatul DGA.
De asemenea, un alt inculpat, a fost trimis în judecată pentru încercarea de a mitui doi polițiști din orașul Scornicești.
„… în seara zilei de 14 mai 2020, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră, l-au depistat conducând pe drum public pe inculpat. Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că acesta conducea sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta, pentru a nu i se întocmi dosar penal și pentru a nu i se reține permisul de conducere, a promis polițiștilor, în mod repetat, o sumă de bani nespecificată, fiind refuzat de fiecare dată“, mai apare în comunicatul DGA.

Pentru faptele comise, cei 14 inculpați riscă ani buni de închisoare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

CAO deschide noi șantiere la Slatina și în județ

Lucrările începute de Compania de Apă Olt pe strada Vintilă Vodă din Slatina, privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vor continua pe mai multe străzi din municipiu. De luna viitoare se va lucra pe alte două străzi, tot în partea de jos a orașului. În paralel, în cadrul aceluiași proiect, CAO va deschide șase șantiere în orașe și comune din județ, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.
07 Iun 2021