Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: masca, la control!
06.08.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 11900

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.


Inconștiență în plină pandemie de coronavirus. Deși de astăzi, masca de protecție a devenit obligatorie în aer liber și în județul Olt, în zonele aglomerate, zeci de oameni nu o poartă. Fie pentru că nu vor, nu au știut că este obligatorie sau, la fel de grav, o poartă incorect.

Polițiștii au ieșit, astăzi, în stradă, pentru a face controale. Nu au aplicat amenzi, ci doar avertismente, încercând să le explice oamenilor importanța purtării măștii, dar și faptul că sancțiunile sunt destul de mari.

La Slatina, purtarea măștii de protecție este obligatorie începând de astăzi în zona Piețelor: Zahana, Ecaterina Teodoriu, Basarabi și Frații Buzești, dar și în stațiile de autobuz și de tren. Și la Caracal, Corabia, Balș și Potcoava, masca este obligatorie în zona piețelor și a târgurilor. Cei care nu respectă această măsură de protecție, vor primi amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Atenție, însă! Se vor aplica amenzi și în cazul în care masca nu este purtată corespunzător: ea trebuie să acopere și nasul, nu doar gura.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Asfaltarea barajului Olt, în linie dreaptă

Ruta de ocolire a Podului Olt, cea care asigură legătura între Slatina și Slătioara, va fi asfaltată complet. Președintele Consiliului Județean Olt, alături de primarul Slatinei, Emil Moț, și cel al comunei Slătioara au făcut front comun pentru a transforma acest proiect de infrastructură în realitate. Până în acest moment, tronsonul este asfaltat doar pe jumătate, mai exact, până la limita teritorială dintre cele două localități.
17 Sep 2020