Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olteni „săltați” pentru furturi în Franța
13.02.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2691

Mai multe persoane din Slatina și Caracal sunt implicate într-o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ un milion de euro, prin furturi de componente de la locomotive, pe teritoriul Franței. În rețea sunt implicate persoane din mai multe județe din țară, iar polițiștii au descins, ieri, la locuințele lor. În total, în România și Franța, au fost arestați 10 suspecți, iar alte trei au fost plasați sub control judiciar.


O grupare de criminalitate organizată, formată din cetățeni români, care au comis furturi pe teritoriul Franței, a fost destructurată de polițiștii de investigații criminale și procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu magistrați și jandarmi francezi. Oamenii legii au făcut, ieri, 16 percheziții în Olt și alte patru județe, pentru a-i găsi pe membrii rețelei, care au produs un prejudiciu de un milion de euro, prin furturi comise pe teritoriul Franței. În Olt, au avut loc șapte percheziții, la Slatina și la Caracal, unde au fost găsite sume de bani și mai multe bijuterii. Două persoane au fost ridicate pentru audieri.
„Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare și valorificare a metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reușit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone“, apare în comunicatul Poliției Române.

Furturile au fost comise în perioada februarie-septembrie 2019. În urma perchezițiilor, din județul Olt au fost ridicați 40.000 de lei, dar și mai multe bancnote contrafăcute. De asemenea, înscrisuri, aproape 2.000 de euro și 3 motoare de ambarcațiuni au fost găsite în casele celorlalți. Potrivit anchetatorilor, după audieri, în România și Franța, au fost arestate 10 persoane, iar alte 3 au fost puse sub control judiciar. De asemenea, anchetatorii desfășoară cercetări și pentru probarea altor furturi din locuințe și societăți comerciale pe care gruparea le-ar fi comis pe teritoriul Franței, precum și a unor infracțiuni de spălare a banilor.
 

percheziții slatina caracal furturi în franța locomitive
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE