Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Eroii Revoluției, comemorați la Caracal
20.12.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 436

Pe 22 decembrie se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din 1989, când sute de militari români au murit ciuruiți de gloanțe, luptând pentru libertate și democrație. Printre ei au fost și soldați din județul Olt, care astăzi au fost comemorați de autorități. La Caracal au avut loc depuneri de coroane pentru eroii Revoluției din ‘89, iar printre invitați s-a aflat și mama unuia dintre ei.


Autoritățile din municipiul Caracal au organizat, astăzi, un ceremonial militar și religios pentru a-i comemora pe eroii căzuți la datorie în timpul Revoluției din anul 1989. Manifestările s-au desfășurat în Parcul „Constantin Poroineanu“, unde primarul Liviu Radu a înmânat plachete militarilor aflați în misiune, care astăzi au luat parte la eveniment. Edilul a vorbit, apoi, despre însemnătatea zilei de 22 decembrie 1989.
Printre cei care au luptat la Revoluția din ’89 s-a aflat și Tiberiu Barna Abraham, din Timișoara, care a venit astăzi, la Caracal, să ia parte la ceremonialul militar. El a vorbit despre momentele sângeroase petrecute în urmă cu 30 de ani.
Mama unui erou căzut la datorie a fost și ea prezentă la manifestări. Cu vocea tremurândă, printre lacrimi, a rostit câteva cuvinte despre pierderea grea a fiului său, care avea doar 20 de ani, când gloanțele i-au ciuruit corpul.
Manifestările s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020