Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Călușul românesc”, spectacole magice la Slatina
19.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 373

Ediția a XXI- a Festivalului „Călușul românesc” a început astăzi, la Slatina, cu spectacole demonstrative la Inspectoratul Școlar, la sediul primăriei și al Consiliului Județean. Ansamblurile folclorice din țară și din străinătate, dar și vestiții călușari olteni au încântat slătinenii cu portul și coregrafiile lor.


Sub coordonarea directorului Palatului Copiilor, Iliuță Brăileanu, trupele de dansatori au pornit de la ora 9.00 să arate tuturor că tradițiile și portul popular se păstrează cu sfințenie la Slatina. Prima oprire a fost la Inspectoratul Școlar, instituție parteneră a festivalului concurs. De la 10.00, călușarii olteni și dansatorii din Olt, din țară și din străinătate au susținut reprezentanții artistice în fața Primăriei Slatina.
Fie că au prezentat dansuri din diferite zone ale țării, fie că au promovat portul și ritmurile din Republica Moldova sau Polonia, copiii au fost aplaudați și apreciați de spectatori.
Tabloul coregrafic de la Primăria Slatina a fost încheiat de călușarii din Olt, reuniți într-un dans fascinant, care a fost răsplătit, conform tradiției, de primarul Emil Moț.
Reprezentanții fiecărui ansamblu au primit cadouri care să le amintească de vizita lor în Olt, iar edilul
a primit un clop și o traistă, dar și multe alte daruri de suflet.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019