Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Călușul românesc”, spectacole magice la Slatina
18.06.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 516

Ediția a XXI- a Festivalului „Călușul românesc” a început astăzi, la Slatina, cu spectacole demonstrative la Inspectoratul Școlar, la sediul primăriei și al Consiliului Județean. Ansamblurile folclorice din țară și din străinătate, dar și vestiții călușari olteni au încântat slătinenii cu portul și coregrafiile lor.


Sub coordonarea directorului Palatului Copiilor, Iliuță Brăileanu, trupele de dansatori au pornit de la ora 9.00 să arate tuturor că tradițiile și portul popular se păstrează cu sfințenie la Slatina. Prima oprire a fost la Inspectoratul Școlar, instituție parteneră a festivalului concurs. De la 10.00, călușarii olteni și dansatorii din Olt, din țară și din străinătate au susținut reprezentanții artistice în fața Primăriei Slatina.
Fie că au prezentat dansuri din diferite zone ale țării, fie că au promovat portul și ritmurile din Republica Moldova sau Polonia, copiii au fost aplaudați și apreciați de spectatori.
Tabloul coregrafic de la Primăria Slatina a fost încheiat de călușarii din Olt, reuniți într-un dans fascinant, care a fost răsplătit, conform tradiției, de primarul Emil Moț.
Reprezentanții fiecărui ansamblu au primit cadouri care să le amintească de vizita lor în Olt, iar edilul
a primit un clop și o traistă, dar și multe alte daruri de suflet.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE