Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Știință și inovație la „Zilele Medicale Slătinene”
13.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 308

Invitați speciali, medici renumiți, lucrări ștințifice excepționale. Astăzi au început „Zilele Medicale Slătinene“, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, care este organizat de Spitalul Slatina și Consiliul Județean Olt. Medici slătineni, dar și specialiști veniți de la clinici mari din Craiova și București, au prezentat cazuri de pacienți tratați cu succes, dar și noi tehnici de tratament și intervenții chirurgicale inovative.


Astăzi a avut loc prima parte a „Zilelor Medicale Slătinene“, un eveniment marcant pentru lumea medicală din județul Olt. În sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ s-au reunit zeci de medici, asistente, reprezetanți ai autorităților locale, dar și specialiști veniți de la Clinici din Craiova și București, pentru a prezenta cazuri tratate cu succes în spitalele la care lucrează. La ediția de anul acesta, complexitatea lucrărilor prezentate de medicii partcipanți a fost una mai mare, față de cea din 2018. Ceea ce înseamnă că spitalul și medicii care zilnic salvează vieți aici, evoluează de la an la an, spune managerul Cătălin Rotea.
1,8 milioane de lei au fost investite anul trecut în confortul pacienților, 8,5 milioane de lei în echipamente medicale, iar 9 milioane de lei, în infrastructură. Iar investițiile vor continua.
Printre invitați s-a aflat și Wolfgang Meier, CEO Pirelli Tyres România, companie care de 11 ani colaborează cu Spitalul din Slatina. El a felicitat conducerea unității, pe medicii care lucrează aici, dar și autoritățile care investesc în permanență în unitatea medicală.
Până în 2021, Spitalul Slatina va continua să se modernizeze și va deveni un spital cu adevărat european.
Mâine, în cea de-a doua parte a „Zilelor Medicale Slătinene“, alți medici vor expune lucrări ștințifice de o importanță deosebită. Printre ei se va afla și conferențiarul Șerban Berteșteanu, de la Spitalul Clinic Colțea din Capitală.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020