Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medicul Mircea Tusciuc, eliberat condiționat
16.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 378

Medicul chirurg pediatru Mircea Tusciuc, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, pentru moartea unui copil de 9 ani a fost eliberat condiționat. Hotărârea a fost luată, zilele acestea, de magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu, după ce medicul a cerut acest lucru. Decizia nu este însă definitivă.


Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus eliberarea condiționată a medicului Mircea Tusciuc, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, care a fost arestat pentru uciderea din culpă a unui copil de 9 ani, din comuna Șerbănești. Medicul a fost condamnat, în aprilie 2018, la 3 ani și jumătate de închisoare. În prezent, el se află după gratii, întrucât decizia de eliberare condiționată nu este definitivă.
„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Tusciuc Mircea, în prezent în Penitenciarul Târgu Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Tusciuc Mircea, aflat în executarea mandatului nr. 835/2018 emis de Judecătoria Slatina în baza sentinţei penale nr. 681/2017”, apare în soluţia dată de instanţa de judecată.

Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Paul Iancu, medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale, stabilind în mod eronat diagnosticul. Un alt medic, Mircea Tusciuc, specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuţului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pacientului pe 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi seară, iar în dimineaţa următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a copilului. Din cauza complicaţiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat pe 27 mai 2010. Ambii medici au fost condamnați în 2018 la câte 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Paul Iancu a fost eliberat condiționat în luna martie a acestui an, de magistrații Tribunalului Mehedinți.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020