Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt
15.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1925

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.


Cazul Nadăș, din nou în instanță, la Tribunalul Olt. Sătenii au venit astăzi la judecarea contestației în anulare pe care au formulat-o, după ce tot Tribunalul Olt a dat câștig de cauză familiei Colțeu, care a moștenit aproape toată localitatea. Oamenii speră ca, de data aceasta, instanța să ia în calcul testamentul fals, prin care această familie a fost împroprietărită cu satul lor.
Tinerii din Nadăș spun că acolo sunt familiile lor și nu au unde să meargă, dacă judecătorii vor stabili că trebuie să plece din sat.
În 2006, sătenii din Nadăș și-au pierdut întreaga localitate, iar casele și terenurile lor au ajuns în proprietatea familiei Colțeu. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că testamentul prin care această familie a moștenit satul Nadăș a fost unul fals. Dosarul a ajuns la Judecătoria Balș, care în 2017 le-a dat câștig de cauză cetățenilor, iar aceștia își recuperaseră tot satul. Familia respectivă a formulat recurs, dosarul ajungând la Tribunalul Olt. Aici a câștigat familia Colțeu. Pronunțarea care ar fi trebuit să aibă loc, astăzi, privind judecarea contestației în anulare formulată de localnici, a fost amânată pentru data de 22 mai.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE