Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mișcare și relaxare la „Crosul Primăverii 5K“
13.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 667

Peste 250 de iubitori ai sportului, atât atleți de performanță, dar și foarte mult amatori, au participat, duminică, la „Crosul Primăverii- Slatina 5K“. Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediție, a fost organizat de Primăria Municipiului Slatina, care a pregătit numeroase premii pentru toate categoriile de vârstă. Cel mai tânăr concurent a avut 18 ani, iar cel mai vârstnic, 73. Premiile au fost oferite de primarul Slatinei, Emil Moț, care a anunțat că se gândește ca la anul să organizeze și un semimaraton.


Mișcare, relaxare și distracție la cea de-a doua ediție a concursului „Crosul Primăverii - Slatina 5K“, organizat, duminică, de Primăria municipiului Slatina. A fost o ediție reușită, la care au participat peste 250 de iubitori ai sportului, atleți de performanță, dar și foarte mulți amatori. Înscrierile au avut loc până la începerea concursului. Cei care nu au reușit să se înscrie pe site-ul primăriei, ori s-au hotărât pe ultima sută de metri să participe la concurs, au avut posibilitatea să se înscrie la fața locului. Starul competiției s-a dat în parcarea de la fostul Magazin „Oltul“, după câteva minute de încălzire.
La fel ca și anul trecut, traseul stabilit de organizatori a fost de 5 kilometri. Distanța a fost parcursă în mai puțin de 15 minute, de un concurent de 39 de ani, din Craiova. Marius Buşcă este atlet profesionist, iar anul acesta a fost prima sa participare la „Crosul Primăverii”. Este vicecampion national la semimaraton, iar anul acesta se pregătește să participle împreună cu echipa MApN la olimpiada militară din China. Pe locul doi, la fete, a fost Ionela Puia, sportivă a echipei CSM Craiova.
Categoria de vârstă „50+” a fost câștigată de un fost pompier, Vasile Ciobanu, membru al grupului de alergători Slatina Running.
Mulți dintre concurenți au fost la prima participare. Chiar dacă li s-a părut greu, aceștia au spus că experiența a meritat efortul, iar pentru anul următor se vor pregăti și mai bine.
Cel mai vârstnic concurent a fost Ion Vișan, un slătinean de 73 de ani. Aleargă de peste 10 ani și a parcurs traseul în 25 de minute.
Primarul Slatinei, Emil Moț, a venit la eveniment împreună cu soția și cei doi copii ai săi. Edilul a fost impresionat de numărul mare de participanți și a spus că se gândește ca la anul să organizeze și un semimaraton.
Primii trei câștigători la general, indiferent de categoria de vârstă, au fost recompensaţi astfel: locul I – 800 lei, locul II – 600 lei, iar locul III – 400 lei.
Și Televiziunea Olt Tv a fost bine reprezentată la „Crosul Primăverii”. Colegii noștri Dana Mihăilă și Cătălin Vârșă s-au numărat și anul acesta printre curajoșii care au străbătut în pas alergător străzile orașului.
 

crosul primăverii 2019 emil moț premii echipa olt tv
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Sătenii din Nadăș, din nou la Tribunalul Olt

Peste 50 de săteni din Nadăș, județul Arad, au venit, din nou, astăzi, al Tribunalul Olt. Instanța a judecat contestaţia în anulare, formulată de localnici în urma deciziei prin care aproape întreaga localitate a fost retrocedată unei singure familii. Astfel, disperați că își vor pierde casele și terenurile, oamenii, însoțiți și de tineri din localitate, au venit în această dimineață, la Slatina, să asiste la ședința de judecată.
15 Mai 2019

Păstrăvul de Ianca, renumit în Oltenia

Păstrăvul de pe malul Dunării, mai exact din comuna Ianca, este din ce în ce mai căutat. Persoane din toată Oltenia vin aici să cumpere pește proaspăt și ieftin, cu doar 19 lei kilogramul. Aflată în administrarea Direcției Silvice Olt, Păstrăvăria Ianca este o mândrie pentru autoritățile locale. Edilul spune că vânzările sunt masive. În jur de două tone de pește pe lună sunt cumpărate de olteni, pentru consum propriu sau organizarea unor evenimente.
14 Mai 2019