Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pestă porcină într-o gospodărie din Rusănești
22.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3515

Pesta porcină a ajuns în Olt, într-o gospodărie din comuna Rusănești. Testele efectuate în laboratorul DSVSA au indicat suspiciunea prezenței virusului la o scroafă moartă. Probele vor fi trimise mâine dimineață către laboratorul central din București, pentru confirmare a bolii.


 Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a confirmat existența suspiciunii de pestă porcină africană. „Avem o suspiciune de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Rusănești. Este vorba despre o scroafă moartă. Mâine dimineață la ora 5.00 vom trimite probe și la București, să vedem dacă se confirmă boala. În acest moment se face o anchetă epidemiologică la fața locului, pentru a stabili ce a mâncat animalul respectiv, dacă a fost sau nu scos din exploatație”,a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.
Rusănești este una din localitățile aflate în zona de protecție încă de zilele trecute, după ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat pe un fond de vânătoare din Teleorman, la o distanță de 8 kilometri de județul Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019