Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pestă porcină într-o gospodărie din Rusănești
22.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3520

Pesta porcină a ajuns în Olt, într-o gospodărie din comuna Rusănești. Testele efectuate în laboratorul DSVSA au indicat suspiciunea prezenței virusului la o scroafă moartă. Probele vor fi trimise mâine dimineață către laboratorul central din București, pentru confirmare a bolii.


 Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a confirmat existența suspiciunii de pestă porcină africană. „Avem o suspiciune de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Rusănești. Este vorba despre o scroafă moartă. Mâine dimineață la ora 5.00 vom trimite probe și la București, să vedem dacă se confirmă boala. În acest moment se face o anchetă epidemiologică la fața locului, pentru a stabili ce a mâncat animalul respectiv, dacă a fost sau nu scos din exploatație”,a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.
Rusănești este una din localitățile aflate în zona de protecție încă de zilele trecute, după ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat pe un fond de vânătoare din Teleorman, la o distanță de 8 kilometri de județul Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019