Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltenii de-o vârstă cu Marea Unire au primit onorul
13.06.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 554

Patru olteni care împlinesc anul acesta 100 de ani au fost premiați astăzi de Prefectura Olt, în cadrul campaniei „O viață cât un centenar”, derulată de Ministerul Afacerilor Interne. Au fost întâlniri impresionante, între oameni a căror viață e demnă de un film, prefectul județului, Silviu Neacșu, și militarii care l-au însoțit în fiecare localitate. S-au spus povești de viață care emoționează până la lacrimi.


S-au născut în 1918, anul în care ținuturile românești Basarabia, Bucovina și Transilvania s-au unit cu Regatul României, anul Marii Uniri. Viața nu le-a fost deloc ușoară, pentru că au făcut față unui război care a lăsat în urmă suferință, aripi frânte și familii distruse. Au trăit apoi lipsurile de tot felul din vremea comunismului pentru ca astăzi să fie premiați într-o Românie europeană. Este povestea a patru locuitori ai județului Olt, care împlinesc anul acesta 100 de ani și care au fost aniversați în cadrul unor ceremonii organizate de Prefectura Olt. Prefectul Silviu Neacșu, însoțit de șefii instituțiilor militare, a oferit fiecăruia flori, un steag tricolor, o insignă omagială, un tort aniversar și mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.
Sofia Petrișor, din Slătioara, a fost primită dimineață în fața Prefecturii Olt, instituție pe care nu o văzuse niciodată. A rămas fără cuvinte când a văzut în jurul său atâția oameni care au venit să îi transmită un gând bun.
La cei 100 de ani, bătrâna păstrează încă vie amintirea celui De-al Doilea Război Mondial, care i-a ucis soțul și a lăsat-o văduvă, cu un copil încă nenăscut.
Și-a crescut cu trudă fiica, a muncit mult și s-a bucurat de viață, așa grea și plină de încercări cum i-a fost hărăzită. Astăzi, fata este cea care îi face bătrânețea mai ușoară.
Povești de viață impresionante au și ceilalți olteni centenari premiați astăzi: Gheorghe Burcioiu, din comuna Bărăști, Vergil Otea, din comuna Ianca și Sorana Venera Stoicescu, din Caracal. Toate se leagă de războiul care le-a marcat existența.

Fiecare cetățean premiat astăzi va primi din partea Consiliului Județean 1.000 de lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019