Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Rotary Slatina luptă împotriva cancerului mamar
24.05.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 11012

Clubul Rotary Slatina desfășoară un proiect pentru efectuarea de mamografii gratuite pentru femeile trecute de 45 de ani, din mediul rural. Ieri au fost testate primele oltence, la clinica unui membru al clubului. Proiectul demarat de Rotary are ca scop descoperirea precoce a neoplasmului mamar, o boală care omoară anual mii de femei din România.Clubul Rotary Slatina susține lupta pentru prevenirea cancerului de sân. În cadrul acestui program, sute de femei din județul Olt vor fi investigate gratuit, pentru depistarea precoce a acestei maladii. Testarea a început de ieri și va continua pe parcursul anului.
Procedura de investigare durează câteva minute, iar pacienta pleacă acasă cu rezultatul mamografiei.
Deși este trecută de 70 de ani, o doamnă din comuna Verguleasa ne spune că este pentru prima dată când face o mamografie. Iar în situația ei sunt multe alte femei.
Din cele 12 femei investigate ieri, două au primit recomandarea de investigații suplimentare, pentru stabilirea unui diagnostic clar. Clubul Rotary a organizat un bal caritabil pentru strângerea fondurilor necesare realizării acestor mamografii. În anii trecuți, membrii clubului au susținut copiii talentați, s-au implicat în mai multe programe sociale și au donat aparatură modernă pentru Secția Recuperare Neuromotorie Copii a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Redactor: Dana Mihăilă
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019