Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Eugen Ionescu, preferatul elevilor de la olimpiadă
19.04.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 963

Eugen Ionescu sau Ion Minulescu? Două nume reprezentative pentru municipiul Slatina. Întrebați despre acești doi mari scriitori ai orașului, copiii de la olimpiadă au vorbit despre cele două personalități ale literaturii române.


Operele lui Eugen Ionescu sunt pe placul multor olimpici de la limba română. Alții, în schimb, preferă poeziile lui Ion Minulescu. Ambii autori au o legătură profundă cu municipiul Slatina, fiind orașul în care au copilărit. Întrebați despre cei doi scriitori, iată ce au răspuns olimpicii.
Eugen Ionescu, unul dintre cei mai importanți dramaturgi români și un exponent de seamă al teatrului absurdului, s-a născut în Slatina, în anul 1909. Orașul natal a fost martorul primilor ani din viața acestui geniu al literaturii.
Pe de altă parte, Ion Minulescu, unul dintre cei mai distinși poeți simboliști români, a avut, de asemenea, o legătură specială cu Slatina. Chiar dacă nu s-a născut aici, ci doar a copilărit, influența sa în lumea literară și artistică a României este de necontestat, iar operele lui sunt apreciate și studiate și astăzi de iubitorii de poezie.
Olimpiada națională de limba și literatura română are loc, zilele acestea, la Slatina, iar organizatorii sunt Inspectoratul Școlar Județean Olt, Primăria municipiului Slatina și Palatul Copiilor Adrian Băran. 300 de copii din toată țara participă la acest mare eveniment.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024