Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au început emoțiile pentru ONLLR
19.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 939

Emoții puternice, astăzi, la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română de la Slatina. Copiii vor avea de trecut două probe de foc: proba scrisă și cea orală. Fie că vorbim de elevi sau de profesori, cu toții își doresc un singur lucru: cel puțin un premiu național.


Astăzi, la Slatina, a început agitația în rândul elevilor, profesorilor și părinților, odată cu debutul probelor Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română. Plini de speranță și determinare, copiii s-au prezentat pregătiți, încrezători și cu un obiectiv clar: acela de a obține un premiu.
Chiar dacă proba scrisă presupune o muncă intelectuală mult mai intensă, copii au emoții la proba orală, acolo unde teama de a vorbi în public poate deveni o adevărată piedică. Elevii s-au pregătit, totuși, intens, astfel încât să poată ține un discurs de excepție în fața comisiei de evaluare.
În același timp, și profesorii însoțitori trăiesc momente de emoție și așteptare. Cu toate acestea, au încredere în talentele elevilor lor și speră că munca și dedicarea vor da roade.
După ieșirea de la probe, elevii au spus că cele mai grele subiecte au fost pe partea de gramatică. Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română nu este doar un concurs, ci și o oportunitate de a promova cultura și frumusețea limbii române în rândul tinerilor. Indiferent de rezultate, participarea la această competiție este deja o realizare în sine.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024