Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, gazda Olimpiadei Naționale de Română
15.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 1952

Municipiul Slatina va fi, săptămâna aceasta, gazda Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu. Vor fi angrenați peste 300 de elevi din toate județele țării și aproximativ 100 de organizatori, profesori însoțitori și părinți. Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc joi, 18 aprilie, la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.


După experiența anului 2023, când Slatina a fost gazda Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”, orașul nostru va fi, în acest an, organizatorul unei noi competiții de anvergură. Este vorba de Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, considerată de mulți, regina olimpiadelor școlare.
Astfel, în orașul care se mândrește cu nume celebre ale literaturii române, precum Eugen Ionescu și Ion Minulescu, sunt așteptați să vină peste 300 de elevi calificați la faza națională și încă aproximativ 100 de profesori însoțitori, părinți și organizatori.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, cele două probe ale olimpiadei, scrisă și orală, se vor desfășura la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”.
Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română va debuta cu o festivitate de deschidere a evenimentului, ce va avea loc la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. În cadrul celor patru zile ale evenimentului, organizatorii au pregătit și un program turistic, vizitând mai multe obiective culturale din Slatina și Caracal.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024