Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Limba Română, regina Școlii „Eugen Ionescu”
05.04.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 595

Pasiunea pentru citit i-a ajutat să își atingă visurile: calificarea la o olimpiadă națională. Patru elevi de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” vor participa, în acest an, la etapa finală a olimpiadei de limba și literatura română, dar și la cea de lectură. Cu toții își doresc să obțină un premiu național, fiind o recunoaștere a muncii lor intense și zilnice. Anul acesta, Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu va avea loc la Slatina, iar cea de Lectură, la București.


Limba Română este regina Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” în acest an școlar. Patru elevi au reușit să se califice la cele mai importante competiții din țară: olimpiada de limba și literatura română și cea de lectură ca abilitate de viață. Drumul a fost anevoios, cu multe emoții, ore de studiu intens, cu noțiuni teoretice pe care nu le cuprinde programa școlară pentru nivelul clasei lor. Cu toate acestea, pasiunea pentru litere și dorința de a descoperi tainele cuvântului i-au ajutat să obțină această performanță.
Cu toții își doresc să se regăsească pe primele locuri la nivel național, fiind, de fapt, o formă proprie de recunoaștere a muncii lor.
Olimpiada Națională de Limba și Literatură Română pe nivel de gimnaziu din acest an va fi organizată la Slatina, chiar la Școala „Eugen Ionescu”, iar cea de Lectură ca Abilitate de Viață va avea loc la București.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024