Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Robotica, pasiune și multă muncă
24.09.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 203

Din ce în ce mai mulți copii sunt atrași de la vârste fragede de piesele LEGO. Odată captivați de acest joc, imaginația și creativitatea îi determină să își dorească să ajungă să construiască roboți adevărați, care să ușureze munca oamenilor. Așa se naște pasiunea pentru robotică. Succesul Școlii Gimnaziale „Ștefan Protopopescu” se vede cu ochiul liber. Și asta pentru că numărul elevilor care vor să învețe ce înseamnă construcția unui robot de la A la Z a crescut semnificativ.


 Învață să lucreze pe calculator, să scrie coduri de programare, dar și să asambleze un robot de la zero. Sunt activitățile pe care elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan Protopopescu” le adoră atunci când se duc la cercul de robotică. Proiectele lor sunt diverse, iar satisfacția este aceea că, la final, se pot mândri cu un joc creat chiar de ei.
Povestea cercului de robotică a pornit de la o idee simplă: „De ce nu?”. Profesorul lor coordonator spune că cel mai important este faptul că tinerii își descoperă pasiuni și își dezvoltă gândirea.
Domeniul roboticii a luat amploare în mai multe unități de învățământ din Olt. Atât elevi de gimnaziu, cât și elevi de liceu aleg să facă parte din aceste cluburi de robotică, fiind atrași de ideea de a avea, în final, un produs finit făcut de mâinile lor, „de pus în ramă”.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt│Sute de infecții respiratorii și pneumonii

Sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze, în ultimele zile. Reprezentanții DSP Olt spun că cea mai afectată categorie este grupa de vârstă 0-19 ani. Majoritatea se tratează acasă, puțini fiind cei cu formă severă de boală, care au necesitat internarea. Astfel, din cele peste 500 de cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână în județul Olt, 53 de pacienți au necesitat supraveghere și tratament în spital.
19 Oct 2021