Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Școala profesională, un avantaj
18.07.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 220

Tinerii care vor să se specializeze în meserii precum cea de strungar, mecanic sau electrician, pot alege învățământul profesional de stat sau dual, care le oferă acces facil la piața forței de muncă. Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina este una din instituțiile de învățământ care pare să fi găsit rețeta succesului.


 După 1989, mirajul unei cariere de succes, conferit de accesul din ce în ce mai facil în învățământul universitar, a condus la pierderea interesului public față de meserii și, în principal, față de conceptul de meseriaș. Totuși, nevoia ne-a învățat, recent, că arta meșteșugului reprezintă, de fapt, motorul de funcționare al industriei românești. Liceul Tehnologic Metalurgic este un promotor important al tinerilor pe piața muncii, iar oferta lor educațională este bogată.
Avantajele sunt diverse. Elevii primesc bursă de școlarizare, pot intra rapid pe piața muncii locale și pot învăța meserie chiar de la viitorii lor colegi.
Liceele tehnologice din județul Olt sunt o adevărată pepinieră pentru agenții economici de pe platforma industrială. Cu toate acestea, cererea pe piața forței de muncă este mult mai mare decât numărul de elevi care finalizează studii în domeniu.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE