Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Educație mai slabă decât în anii ’70?
06.05.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 168

Sistemul de învățământ se află pe marginea unei prăpastii, iar viitorul educației este tot mai sumbru. Tăierile bugetare masive din acest sector, transformarea laboratoarelor și cabinetelor didactice în săli de clasă au dus la o situație îngrijorătoare: actul educațional de astăzi este mai slab decât cel din anii ’70.


 Educația se îndreaptă către un drum greșit. Nu din cauza pandemiei de coronavirus, ci din cauza numeroaselor greșeli decizionale și a nerezolvării diverselor probleme care au apărut în ultimii 30 de ani. Prezent în emisiunea „Perfectul Simplu” de la OLT Tv, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Olt, Ionel Barbu, a vorbit despre deciziile hazardate ale Ministerului Educației, care au creat un haos total.
Reducerile bugetare din educație și sufocarea ciclului primar prin introducerea clasei 0 au făcut ca învățământul de astăzi să fie mai slab, comparativ cu cel din perioada comunistă.
Bugetul alocat Ministerului Educației în acest an a suferit tăieri de aproximativ 1,4 miliarde de euro, fiind cel mai mic buget din ultimii 30 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

CAO deschide noi șantiere la Slatina și în județ

Lucrările începute de Compania de Apă Olt pe strada Vintilă Vodă din Slatina, privind modernizarea rețelelor de apă și canalizare, vor continua pe mai multe străzi din municipiu. De luna viitoare se va lucra pe alte două străzi, tot în partea de jos a orașului. În paralel, în cadrul aceluiași proiect, CAO va deschide șase șantiere în orașe și comune din județ, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.
07 Iun 2021