Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
S-a furat startul la înscrierea în clasa O
22.01.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 394

Perioada de înscriere pentru clasa pregătitoare se apropie cu pași repezi. Chiar dacă metodologia de la minister nu a apărut încă, școlile deja și-au lansat ofertele educaționale pentru anul școlar 2021-2022. Metoda clasică de „alegere” a învățătorului nu va mai funcționa în acest an. Copiii vor fi repartizați computerizat, fie aleatoriu, fie în ordinea alfabetică.


Este o adevărată bătălie în rândul părinților, în ceea ce privește înscrierea celor mici în clasa pregătitoare. Cu toate că perioada oficială de înscriere nu a fost anunțată, cererile au fost aduse chiar din luna septembrie a anului trecut. Din această cauză, școlile din municipiul Slatina au luat decizia de a lansa, mai devreme, ofertele educaționale pentru anul școlar 2021-2022.
Ținând cont de condițiile pandemice actuale, școlile au fost obligate să renunțe la evenimentele de tipul „Ziua Porților Deschise” și au regândit strategia de promovare. La Școala Gimnazială Nr.3 din Slatina, conducerea unității a decis ca oferta educațională să fie promovată pe diferite rețele de socializare.
Metoda clasică de alegere a învățătorului nu va mai fi o opțiune de luat în calcul. Dacă înainte, părinții alergau să își înscrie copilul în funcție de preferințe, anul acesta repartiția va fi una computerizată.
Paradoxal cu această situație legată de înscrierea la clasa pregătitoare, numărul copiilor înscriși la școală scade dramatic. În ultimul an, numărul de elevi aflați în evidența Inspectoratului Școlar Județean Olt s-a redus cu aproximativ 2.000.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE