Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Un an greu pentru liceele tehnice
07.01.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 427

Decizia de suspendare a cursurilor față-n față până la sfârșitul semestrului întâi a obligat liceele tehnice să își reorganizeze modalitățile de evaluare. Pandemia de coronavirus a oprit orele fizice de practică, iar notarea elevilor se va face pe hârtie. Și filiera teoretică va suferi modificări. Reprezentanții Ministerului Educației au în plan relaxarea programei pentru examenele finale din vară.


Cursurile față-n față vor fi suspendate până la sfârșitul semestrului întâi. Asta înseamnă că toate evaluările se vor face din fața calculatorului, a tabletei sau a laptop-ului. Problema apare atunci când discutăm despre liceele tehnice, acolo unde copiii au și ore de practică. Teoretic, evaluarea lor presupunea realizarea unui produs finit. Din cauza pandemiei de coronavirus, metoda de notare va fi una strict teoretică.
Modificări importante se vor aduce și pentru copiii claselor terminale. Din ultimele discuții de la nivel central, reprezentanții guvernului vor să vină în ajutorul elevilor și să reducă din programa aferentă examenelor finale din vară.

Potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, semestrul al doilea ar putea începe cu elevii în școli, însă totul depinde de situația epidemiologică din țară.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE