Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Începe școala. Dar cum?
07.09.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 424

Scenariile pentru începerea noului an școlar se află încă în dezbatere. Asta înseamnă că nu toate unitățile de învățământ vor începe în același mod. Majoritatea școlilor optează pentru învățământul clasic. Potrivit ultimei raportări emise de Ministerul Sănătății, șapte localități din județul Olt se află în zona galbenă.


Modalitatea de începere a noului an școlar a dat naștere multor controverse. Cert este că școala va începe pe 14 septembrie, însă, nu toate unitățile de învățământ vor merge pe același sistem. Acolo unde există clase cu număr mic de copii și spații suficiente, se va aplica scenariul verde, adică toți elevii vor fi prezenți în clase. De exemplu, la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” s-au luat toate măsurile pentru a se începe în mod tradițional, chiar dacă asta i-a obligat să creeze varianta „două schimburi”
Problemele apar la unitățile de învățământ cu un număr mare de elevi. La Colegiul Național „Radu Greceanu” se încearcă aplicarea sistemului hibrid, însă, adaptat la propriile nevoi. Concret, conducerea liceului are în plan să aducă la școală cât mai mulți copii.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, în Olt sunt șase localități care se află în zona galbenă. Asta înseamnă că toate școlile din Caracal, Călui, Cezieni, Orlea, Strejești, Tătulești și Vișina vor funcționa obligatoriu în sistem hibrid, elevii venind fizic la școală, prin rotație.

În zilele următoare, inspectorii olteni se vor deplasa la toate unitățile de învățământ din județ pentru a vedea modul în care măsurile impuse au fost respectate. Acolo unde vor exista probleme, se vor căuta soluții, pentru ca elevii să înceapă anul școlar în siguranță.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE