Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Proiect educațional pentru copiii de la țară
14.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 336

30 de familii defavorizate din comuna Brebeni sunt astăzi parte a unui proiect de suflet implementat de organizația non-guvernamentală ELMI. Elevii și profesorii implicați participă activ la întâlniri online și discută teme de actualitate, precum stima de sine, respectul, dar și despre criza generată de COVID-19. Copiii au primit din partea ONG-ului câte un kit cu produse igienico-sanitare, dar și câte o tabletă.


Fundația pentru Tineret „ELMI” desfășoară în această perioadă activități educative cu mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale Brebeni. Sunt copiii proveniți din medii defavorizate, iar integrarea și menținerea lor în sistemul educativ este esențială, atât pentru conducerea și corpul didactic al școlii, cât și pentru membrii ONG-ului. Scopul acestui proiect este acela de a îmbunătăți accesul la informație și la mediul online pentru 30 de familii din comuna Brebeni.
Înainte de a începe activitatea online cu tinerii, aceștia au primit din partea Fundației pentru Tineret „ELMI” câte un kit cu materiale igienico-sanitare și câte o tabletă. Copiii și profesorii dezbat, împreună cu trainerii, teme de actualitate. Aceștia au discutat despre stima de sine, despre prejudecăți și etichete, dar și despre criza generată de noul coronavirus.
Potrivit reprezentanților ONG-ului, la finalul acestui proiect, toți copiii implicați vor primi rechizite, pentru a fi pe deplin pregătiți pentru noul an școlar.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020