Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pandemia lovește în continuare educația
14.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 28686

Anul școlar 2020/2021 va începe în mod oficial într-o lună de zile. Autoritățile centrale încă analizează variantele propuse de directorii de școli, însă, momentan, totul este încă incert. Până la decizia finală, unitățile de învățământ așteaptă răspunsuri din partea Ministerului Educației cu privire la modalitățile de rezolvare a problemelor financiare și legislative provocate de pandemia de coronavirus.


Chiar dacă la nivel național, scenariile de începere a noului an școlar sunt încă la stadiul de analiză, se cunoaște în mod clar că elevii vor începe școala în data de 14 septembrie. Cu toate acestea, directorii unităților de învățământ se confruntă cu o serie de probleme financiare. Indiferent de modul în care se vor începe cursurile, cheltuielile privind infrastructura școlară și încadrarea personalului didactic, nedidactic și auxiliar vor fi mult mai mari.
La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt s-au făcut o serie de analize cu privire la problemele cu care se confruntă unitățile de învățământ din județ. Rezultatele vor fi trimise apoi către Ministerul Educației, care va avea responsabilitatea de a veni cu soluții pentru fiecare caz în parte.
La nivelul județului Olt s-a stabilit ca în 111 unități de învățământ, școala să înceapă în sistem tradițional, cursurile urmând să se desfășoare în două schimburi. În celelalte 49 de cazuri, se va merge pe sistemul mixt. Acest lucru înseamnă că vor merge la școală fizic doar elevii din ciclul primar și din anii terminali, iar ceilalți, vor veni la cursuri, prin rotație.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020