Chiar dacă la nivel național, scenariile de începere a noului an școlar sunt încă la stadiul de analiză, se cunoaște în mod clar că elevii vor începe școala în data de 14 septembrie. Cu toate acestea, directorii unităților de învățământ se confruntă cu o serie de probleme financiare. Indiferent de modul în care se vor începe cursurile, cheltuielile privind infrastructura școlară și încadrarea personalului didactic, nedidactic și auxiliar vor fi mult mai mari.
La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt s-au făcut o serie de analize cu privire la problemele cu care se confruntă unitățile de învățământ din județ. Rezultatele vor fi trimise apoi către Ministerul Educației, care va avea responsabilitatea de a veni cu soluții pentru fiecare caz în parte.
La nivelul județului Olt s-a stabilit ca în 111 unități de învățământ, școala să înceapă în sistem tradițional, cursurile urmând să se desfășoare în două schimburi. În celelalte 49 de cazuri, se va merge pe sistemul mixt. Acest lucru înseamnă că vor merge la școală fizic doar elevii din ciclul primar și din anii terminali, iar ceilalți, vor veni la cursuri, prin rotație.