Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Profesorii olteni cer să predea în alte județe
12.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 336

Ieri au fost afișate rezultatele finale ale examenului național de titularizare, iar pentru cei care au luat o notă mai mare sau egală cu 7, urmează o perioadă de redistribuire. Foarte mulți dascăli din Olt nu vor să rămână să predea în județ, astfel încât au solicitat titularizarea lor în alte zone ale țării. Potrivit inspectorilor din cadrul ISJ Olt, situația are și un efect invers, cadre didactice din Dolj, Gorj sau Dâmbovița exprimându-și dorința de a preda în județul nostru.


Inspectoratul Școlar Județean a anunțat faptul că în data de 11 august 2020, s-au afișat rezultatele finale ale examenului național de titularizare. Astfel, toți candidații care au obținut o notă mai mare sau egală cu 7, vor intra într-un dintre etapele de distribuire a catedrei. Astăzi a avut loc prima ședință publică, destinată acelor profesori care erau titulari pe post, dar pe o perioadă determinată de 4 ani și care acum au obținut un contract cu viabilitate nedeterminată.
Peste 200 de cadre didactice din județul Olt candidează acum pentru cele 30 de posturi disponibile. Din această cauză, mai mulți profesori nu au vrut să rămână într-una din școlile din județ și au solicitat titularizarea lor în alte zone ale României.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, aceeași situație este prezentă și în celelalte județe ale țării. Până în acest moment, mai multe cadre didactice din județe precum Dolj, Gorj sau Dâmbovița au cerut transferul către una din unitățile de învățământ din Olt, acolo unde există posturi vacante pentru titularizare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020