Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Evaluați pentru a merge la școală
11.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 183

Copiii care vor să meargă la școală, dar nu au frecventat cursurile grădiniței sau sunt veniți din afara țării, trebuie să treacă, mai întâi, printr-o evaluarea psihosomatică. După ce le sunt verificate cunoștințele și nivelul de adaptare la noul mediu, aceștia sunt declarați apți pentru a merge la clasa pregătitoare. Pentru micuții care au fost la grădiniță și nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie, această evaluare nu mai este necesară.


În această perioadă, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt organizează întâlniri cu micuții care au nevoie de o evaluare psihosomatică pentru a merge la școală. Potrivit reprezentanților acestei instituții, sunt vizați doar cei care nu au frecventat cursurile grădinițelor sau care sunt veniți din afara țării.
Pentru a putea să meargă la școală ei trebuie să fie pregătiți atât din punct de vedere cognitiv, cât și socioafectiv. Sunt 20 de întrebări, fiecare verificând un anumit item, care le arată psihopedagogilor dacă prichindeii pot face față noului mediu.
Copiii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 1 septembrie, dar care au frecventat cursurile grădiniței, nu mai au nevoie de o evaluare psihosomatică în acest sens. Este suficient ca părintele să solicite la unitatea de învățământ preșcolar o recomandare pe care o va duce la școală.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Percheziții la Brastavățu, după o încăierare

Este anchetă în cazul unei agresiuni petrecute pe 3 ianuarie, pe terasa unui bar din comuna Brastavățu, unde un bărbat a fost bătut cu bestialitate. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se observă mai multe persoane care participă la bătaie. Unul dintre agresori lovește victima minute în șir cu pumnii, picioarele și o rangă. Bărbatul bătut a ajuns în stare gravă la Spitalul municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
19 Ian 2021